Tento web sa práve prerába. Pre starý obsah navštívte prosím tento odkaz. | Prihlásenie pre susedov: Karpatská | Pionierska

Poďte záhradkárčiť na Mobilnú záhradu Karpatskú. Čoskoro začíname.

Už čoskoro začneme s premenou betónového školského dvora na Karpatskej ulici na Mobilnú záhradu Karpatská. Poďte nám pomôcť a (alebo) záhradkárčiť na tejto novej záhrade.  Otvárame registráciu záujemcov a taktiež sa môžeme stretnúť na jednom z dvoch susedských stretnutí, kde predstavíme projekt a chceme počuť váš názor.

Tu  sa dozviete: ako sa prihlásiť, kedy sú stretnutia, kedy záhradu zakladáme, s čím potrebujeme pomôcť a ako to bude vlastne celé fungovať:

1. Modely pestovania (koľko boxov za koľko €?)

Na záhrade budee približne 50 pestovacích boxov. Je možné sa starať o jeden alebo 2 boxy a to za týchto podmienok

  • 1. box je zadarmo –  (za dobrovoľný príspevok)*
  • Každý ďalší box je za príspevok minimálne 15 €/sezónu*.

* Všetky vyzbierané príspevky budú použité výhradne na priame náklady na Mobilnej záhrade Karpatská- na zabezpečenie polievacej vody, postavenie boxov, nákup zeminy, materiál na lavičky či spoločnú zeleň. Na záhradu nemáme žiadne granty ani veľkých sponzorov. Rozbiehame ju vďaka podpore darcov a podporovateľov. 

Finančne môžete pomôcť aj darovaním 2%. Tu viac info: vnutroblok.sk/2percenta/

 

Foto Zuzana Gavulová pre Nadáciu Pontis

2. Ako vyberáme záhradkárov?

Pre obsadzovanie boxov je kritérium je len jedno – ako ďaleko od záhrady bývate. Nezaujíma nás miesto trvalého bydliska v občianskom preukaze, ale adresa, na ktorej trávia záujemcovia o záhradkárčenie väčšinu času. Kde sa ráno sa zobúdzajú a večer chodia spať. Ak záujem o boxy presiahne kapacitu záhrady, budeme uprednosťňovať tých, čo bývajú bližšie.

3. Ako sa registrovať?

Zaregistrovať svoj záujem o záhradkárčenie môžete prostredníctvom online formulára, alebo prídite osobne na jedno z dvoch susedských stretnutí, ktoré organizujeme už vo štvrtok 17. marca a v pondelok 21. marca. Oba dni o 17:30, oba dni v škole na Karpatskej ulici. Tu je infoplagátik, ak môžete, prosím vytlačte ho a vyveste vo vašom vchode na nástenku. Nech aj menej online susedia môžu záhradkárčiť 🙂

Tu vyplňte formulár najneskôr do  25. marca 2016.
V prípade otázok neváhajte a pýtajte sa na info/zavináč/vnutroblok.sk .

(Ak sa vám formulár nižšie nezobrazuje dobre, choďte sem: http://goo.gl/forms/karpatska)

Ďakujeme a tešíme sa na jar!
Ak chcete podporiť projekt Mobilné záhrady, budeme vďační za každé € podpory tu: