Tento web sa práve prerába. Pre starý obsah navštívte prosím tento odkaz. | Prihlásenie pre susedov: Karpatská | Pionierska

Čo sa stalo s Karpatskou? (jesenný 2016 report)

Stavebný boom v Bratislave vrcholí, diery sa zapĺňajú budovami a my sme pred pár dňami presťahovali záhradu z Karpatskej na nové miesto. Toto je jesenný report z Mobilných záhrad.

rajo_pic

Foto: Rajo

dsc03224

Foto: Vnútroblok

Čo sme robili celý rok?

Na jar 2016 sme spolu so 40 susedmi postavili na nohy (na palety?) Mobilnú záhradu Karpatská. Priestor bol veľmi špecifický – školský dvor Špeciálnej školy na Karpatskej ulici, ktorej riaditeľka chcela zlepšiť tento priestor jeho otvorením pre susedov.

Sezóna ubehla ako voda a v júli sme sa dozvedeli, že škola získala sponzora na rekonštrukciu dvora. Keďže sponzor je výrobcom betónových tvárnic, popri konaní dobra je ich zámerom aj predviesť celú škálu tvárnic, ktoré vyrábajú. A keďže vyrábajú aj betónové veľké kvetináče, naša drevená a premiestniteľná infraštruktúra Mobilnej záhradky Karpatská bude nahradená solídnymi a trvalými kusmi pestovacích boxov.

Riaditeľka školy teda v prvý rok svojej funkcie zohnala ľudí, ktorí jej postavili na dvore záhradu (Vnútroblok) a druhý rok zohnala sponzora, aby ten dvor vyzeral tip-top. Klobúk dole a všetky gratulácie a pocty pani Ľubici Jägrovej. Sme veľmi zvedaví, či a ako sa podarí záhradu z tvárnic vyrobiť. Tak či onak, v roku 2017 ju bude mať v správe duo Maťa&Kika z nášho Vnútroblokového záhradného tímu. Ozveme sa na jar 2017 s info o spúšťaní sezóny.

No a kam sme boxy odviezli?

Z Karpatskej sme boxy premiestnili na novovznikajúcu záhradu, z ktorej sa mimoriadne tešíme. Tešíme sa, lebo je na skvelom (!!!) mieste a lebo ju rozbieha akčný ružinovčan, ktorý nás oslovil, aby sme mu s tým pomohli. To aktuálne aj robíme a užívame si, že hlavná tiaha stresov a zodpovednosti je na ramenách niekoho iného.

Nových záhradkárov budeme hľadať na ružinovských Ostredkoch.Už čoskoro. Ak bývate na Ostredkoch a chcete záhradkárčiť alebo (ešte lepšie) byť v organizačnom tíme, neváhajte a píšte na sandra@vnutroblok.sk . Potrebujeme akčných a nadšených ľudí, ktorí radi organizujú, vymýšľajú, budujú a spoznávajú susedov.

Ak chcete, aby vám neušli na jar novinky (prihlasovania záhradkárov na Pioniersku/Karpatskú/Ostredky), prihláste sa do nášho newslettra TU. Alebo nás majte radi na Facebook.com/Vnutroblok